Museumwinkel

Naast het kopen van kunstwerken kunt u bij Museum Waterland ook prachtige kunstvoorwerpen voor dagelijks gebruik aanschaffen in de museumwinkel. Naast ontwerpen van “zelfproducerende ontwerpers’, die de objecten in eigen atelier vervaardigen, zijn er ook producten te koop uit de industrie, die duidelijk de persoonlijke signatuur van een ontwerper dragen.

De collectie omvat glaswerk, aardewerk, lampen, schalen en vazen, servies en bestek van bekende ontwerpers en labels zoals Arnout Visser, Marcel Wanders, Frans Ottink, Rob Brandt, Droog Design en Stelton. Prijzen variëren van 5 euro voor het bekende bekertje van Rob Brandt, tot 500 euro voor een handgemaakte vaas in glas met goud van Richard Meitner.

Goods Lucy kandelaar van Marcel Wanders – € 165 – H 26 cm – hoogglans vernikkeld

Wanders kandelaar Lucy kleiner

Deze sfeervolle kandelaar is door zijn eenvoud en vormgeving tegelijkertijd klassiek en modern. De kandelaar bestaat uit vijf identieke armen die door een slimme constructie ervoor zorgen dat alle kaarsen op hetzelfde niveau staan.

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction.

 

&K vaas Root van Caroline Prisse – € 57 – H 20 cm – glas

Prisse vaas Root kleiner

Prachtige, in de vorm van boomwortel, vormgegeven glazen vaas. Speciaal ontworpen voor &Klevering.

Caroline Prisse (België, 1969) heeft haar opleiding gevolgd aan de Rietveld Academie. Zij woont en werkt in Amsterdam en exposeert in binnen- en buitenland. Haar werk is onder andere aangekocht door de Nederlandse Bank in Amsterdam en door belangrijke musea voor glaskunst in zowel Europa als daarbuiten.

 

 

 

Comments are closed.