31 maart – 8 mei 2016

31 maart  t/m 8 mei 2016
Fons Brasser, Luuk Kramer, Nicole Segers

De eerste drie tentoonstellingen in 2016 sluiten aan bij de herdenking van de watersnoodramp van 1916. Grote delen van Waterland en Purmerend kwamen toen onder water te staan omdat de zeedijk tussen Marken en Amsterdam op meerdere plaatsen brak.

In de derde tentoonstelling tonen Fons Brasser, Luuk Kramer en Nicole Segers foto’s van civiel-technische kunstwerken, zoals bruggen, dijken, forten en sluizen.

Fons Brasser

Fons brasser

Fons Brasser toont een serie foto’s van forten die deel uitmaken van de Hollandse Waterlinie. De opnamen dateren uit de periode 1983 – 1986 toen de meeste van deze forten nog in hun oorspronkelijke staat in het landschap opgenomen waren. Brasser toont in zijn werk de esthetiek van de mathematisch bepaalde vormgeving van deze forten, de hoge aarden wallen en de schoots- en zichtlijnen.

Luuk Kramer

Luuk Kramer richt zich vooral op de architectuur van deze kunstwerken. Hij is geïnteresseerd in de vormgeving van deze grote bouwwerken, die soms een meer dan sculpturale werking hebben. Bedacht om op de een of andere wijze een bijdrage te leveren aan de waterhuishouding in Nederland, zijn ze onderhevig aan de heersende opvattingen in de architectuur, landschappelijke inzichten en de technische mogelijkheden. Door het samenbrengen van foto’s van gelijksoortige kunstwerken, ontstaan series die je ook als totaal beeld kan zien.

Nicole Segers

Nicole Segers laat vooral details en interieurs zien van forten die deel uitmaken van De Stelling van Amsterdam. In haar werk probeert zij de geschiedenis en betekenis van deze plekken zichtbaar te maken.

7 januari t/m 8 mei
KUNSTUITLEEN Water, land en dijken
Alles is direct voor uitleen beschikbaar. Of kies online een nieuw schilderij uit.
Zie: catalogus.museumwaterland.nl

30 maart t/m 8 mei
entresol
Kollektie Waterland

intro-logo
De tentoonstelling van Fons Brasser, Luuk Kramer, Nicole Segers in het kader van ‘Water, Land en Dijken’ is mede mogelijk gemaakt door  Van ’t Hek funderingstechnieken.

Workshop Kunst Leren Kijken met Ralph de Lange op 23 april in Museum Waterland.

In de workshop ‘Kunst leren kijken’ laat Ralph de Lange je zien hoe je op een andere manier naar kunst kunt kijken met de Terry Barrett Methode.
Interpreteer en verwoord wat je ziet aan de hand van 3 vragen: Wat zie je? Wat betekent het? Hoe weet je dat?

info en aanmelding

Als u LID wordt van het museum voor 40 euro per jaar, wordt men uitgenodigd voor evenementen en openingen, hoeft u geen toegang voor het museum te betalen en steunt u tevens het museum. Stuur een mail aaninfo@museumwaterland.nl

> SCHRIJF U IN VOOR DE NIEUWSBRIEF Dan wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe tentoonstellingen, openingen, de kunstuitleen, nieuwe aanwinsten en van bijzondere activiteiten.