26-12-2015 t/m 4-1-2016 Recycling-hergebruik

26 november t/m 4 januari 2016
museumzaal en entresol

Recycling / hergebruik

De grijze zak met restafval wordt steeds kleiner omdat een gedeelte van ons huishoudelijk afval apart wordt ingezameld om te worden hergebruikt. Kunstenaars hebben sinds Marcel Duchamp deze maatschappelijke ontwikkeling al langer in beeld. Op de tentoonstelling uit de Kollektie Waterland is een lamp te zien van Arnout Visser die door Afrikaanse glasblazers is gemaakt uit gesmolten flessen.
De kunstenaarsleden van de Vereniging Museum Waterland zijn gevraagd om op dit thema te reageren: een verrassende respons met werk van 28 exposanten. Ben Oldenhof hergebruikt in zijn werk huishoudelijke apparaten. Merel Karhof ontwikkelde een breimachine die door wind wordt aangedreven.
Recycling – Hergebruik is een verkooptentoonstelling met werk tot prijzen van rond 500 euro. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Kollectie Waterland: Arie de Groot, Bart Kelholt, Herbert Nouwens en Arnout Visser
Schilderijen/werk op papier: Johan Arp, Menno Bauer, Rity Jansen Heijtmajer, Hans van Liempt,  Kees Meinders, Madeleine Metsaars, Maddy Rentenaar, Hayo Riemersma, Manja van der Storm, Peter Verdonk, Ludo Winkelman en Reinder v.d. Woude
Beelden/objecten: Carolien Broersen, Arnold Detz, Annemiek van Kollenburg, Linda Meulenhoff, Ben Oldenhof, Annelies Pont, Karen Santen en Paul Stap
Grafiek/fotografie: Yolanda Eveleeens, Danielle van Hilten, Jawek Kwakman, en Ruud Streefkerk
Mode/sieraden/accessoires: Hindrik de Groot, Aal Gunther,  Merel Karhof en Lucy Zom

26 november t/m 4 januari 2016
KUNSTUITLEEN  Bloemen en meer
Alles is direct voor uitleen beschikbaar. Of kies online een nieuw schilderij uit.
Zie: catalogus.museumwaterland.nl

> Leen een kunstwerk bij de KUNSTUITLEEN en u bouwt als vanzelf een spaartegoed op om een kunstwerk aan te schaffen! Of geef eens een abonnement cadeau.

> Als u VRIEND wordt van het museum voor 30 euro per jaar, wordt men uitgenodigd voor evenementen en openingen, hoeft u geen toegang voor het museum te betalen en steunt u tevens het museum. Stuur een mail aan info@museumwaterland.nl

> SCHRIJF U IN VOOR DE NIEUWSBRIEF Dan wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe tentoonstellingen, openingen, de kunstuitleen, nieuwe aanwinsten en van bijzondere activiteiten.