15-10 _ 22-11 Copy-Paste

kunstuitleen2015 akunstuitleen 2015b

Open dagen Kunstuitleen Museum Waterland op zaterdag 21 en zondag 22 november a.s.

Op zaterdag 21 en zondag 22 november a.s. vindt bij Museum Waterland weer de jaarlijkse open dag voor de kunstuitleen plaats. Het museum verzorgt en beheert al jarenlang de grootste kunstuitleencollectie in de regio. De collectie is in de loop der jaren opgebouwd met werk van professionele beeldende kunstenaars en vormgevers uit de regio en de rest van Nederland.

In de entreezaal en op de zolderverdieping kunnen bezoekers uitgebreid en in eigen tempo de kunstwerken bekijken en zo een keuze maken om een kunstwerk te lenen.

Medewerkers van het museum zullen u tijdens bij uw bezoek op de open dagen bijstaan en alle informatie geven die komt kijken bij het lenen van een kunstwerk.

Vanaf eind 2014 werkt de Kunstuitleen van Museum Waterland met een volledig vernieuwd kunstuitleenprogramma. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de Digitale catalogus!

In deze digitale catalogus vindt u onze uitgebreide collectie kunstwerken waarin diverse stijlen, thema’s, formaten en werken zijn opgenomen.

U kunt uw bezoek aan onze Open dagen dus al voorbereiden door een kijkje te nemen in onze digitale catalogus: ga naar catalogus.museumwaterland.nl en geniet al vast!

Twee maanden gratis abonnement

Tijdens de open dagen heeft de kunstuitleen voor u een aantrekkelijke aanbieding. Als u zich op deze dagen inschrijft als nieuwe deelnemer dan krijgt u twee maanden een abonnement gratis.

Voorwaarde is wel dat u zich bij de inschrijving kunt legitimeren en dat u bij inschrijving drie maanden vooruit betaald.

 

15 oktober t/m 22 november

museumzaal en entresol

OPENING zondag 18 oktober 16.00 uur door Renée Borgonjen, kunsthistorica

Copy-paste
Jelle Kampen, Niels Staal, Dagmar Baumann, Harald Vlugt, Anneke de Soete, Kees Bierman, Hinderik de Groot, Laurien Sneep, Marijke Vijfhuizen, Emo Verkerk, Stefan Kasper, Kees Visser, Ronald Ruseler en C.A. Wertheim

Deze herfst toont Museum Waterland een keur van uiteenlopende collages. Het woord ‘collage’ stamt van het Franse werkwoord ‘coller’ dat plakken of kleven betekent, maar ook ‘monteren’ kan zijn. Een collagist is een sprokkelaar van beeldelementen, die eindeloos zoekt en dan vindt, of plotseling vindt zonder te zoeken. Veertien kunstenaars tonen op deze tentoonstelling geknipt, ‘gekopieerd’(copy) en ‘geplakt’(paste) werk, of ze nu oorspronkelijk schilder, graficus, beeldhouwer of fotograaf zijn. De één put het liefst uit zijn eigen beeldarchief om precieze voorstellingen op te bouwen, terwijl de ander schijnbaar achteloos verwerkt wat hem bij toeval voor de voeten komt.

 

Foto’s opening tentoonstelling 12 oktober 2015, Martin Visser

_DSF0122_DSF0106_DSF0144_DSF0116

Comments are closed.